Základní druh medoviny od Jirky Slámy z Vysočiny. Dlouhodobým zkoušením vznikla lahodná zlatavá medovina s obsahem alkoholu 13 %. Lahodnou chuť medovině dává i výluh ze 14-ti bylin a koření. Tradiční hořčinku získala macerací chmele. Tato medovina vyhrála soutěž Regionální potravina Kraje Vysočina roku 2013 a získala stříbrnou medaily v soutěži medovin v roce 2012.
Naše ochutnávka: "Na první pohled, vysoká čistota medoviny, vůně mnohem více medová, než další druhy, s trochou vůně koření a bylin. Chuť poměrně zajímavá, kde cítím několik přechodů. Narozdíl od dalších druhů, jsou první chutě spojené s kořením, jak se medovina v ústech zahřívá, přichází jasná chuť medu, která postupně sílí. Skoro bych řekl, že nejdříve je to řepkový med, který přejde do květového neřepkového medu. Medová chuť stále sílí a přichází chuť bylin. Závěr je výrazná medovo bylinná chuť. Po spolknutí cítím nejprve byliny a pak opět med. Velice zajímavá medovina na pomalé a postupné vychutnání."
Složení: voda, med, směs bylin a koření, chmel, kvasinky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.