Složitou práci měl Jirky Sláma z Vysočiny při ladění Skořicové medoviny, ale povedlo se. Tato Skořicová medovina vyhrála soutěž Regionální potravina kraje Vysočina v roce 2018.
Naše ochutnávka: "Jemně zakalená medovina, vůně mi přijde medová a cítím alkohol se slabým tónem skořice, i další koření, ale nedokážu určit. První doušek je v ústech takový svěží, popsal bych až šumivý, ale samozřejmě medovina šumět nemůže :-) Pak přichází medová chuť, která se postupně více a více mění ve skořicovou, a čím déle medovinu v ústech zahříváte a brousíte o jazyk, tím je skořice výraznější a výraznější. Spolknutí je takové barevné, opět bych popsal trochu jako gumoví medvídci s medem. A úplný závěr lehounce hořký, suchý a opět lehce skořicovo medový. Zajímavá medovina."
Složení: voda, med, skořicový extrakt, směs bylin a koření, chmel, kvasinky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.