Kód: 470 | Značka: Medoviny Dvořák

Medoviny Dvořák - Jeřabinové Medové Víno 0,5l

235 Kč 194,21 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
Vyrobeno podle vlastní receptury. Vedle jeřabinového aroma se v chuti objevila poměrně intenzivní hořkost. Vznikl tak zajímavý digestiv, "lehký", co do obsahu alkoholu, ale intenzivní, co do hořkosti.
Kategorie: Medoviny
Kategorizace: Metheglin
Typ Medoviny: Kořeněné a bylinné
Druh Medoviny: Kořeněné a bylinné
Typ Obalu: Láhev
Země Původu: Česká Republika
Výrobce: Medoviny Dvořák
Obsah Alkoholu: 11%
Objem: 0,5l
Složení: voda, med, sušený květ a čerstvý plod jeřabiny, kvasinky
Cena za 1L: 470Kč
Vyrobeno podle vlastní receptury. Když jsme založili dvě medová vína z tmavých bobulí černého bezu a aronie a k tomu červené ze šípku, chtěli jsme mít také dvě medová vína z červených bobulí. Tak nás napadla jeřabina. Sušené jeřabiny obarvily medový kvas, jak jsme potřebovali, do červena. Vedle jeřabinového aroma se v chuti objevila poměrně intenzivní hořkost. Vznikl tak zajímavý digestiv, "lehký", co do obsahu alkoholu, ale intenzivní, co do hořkosti. Vedle medovin (chmelové a křivoklátského medového vína), pro jejichž výrobu používáme hlávky chmelové révy, tu máme najednou třetí kvašený nápoj z medu, s výraznou hořkostí, který podporuje tvorbu žaludečních šťáv a pomáhá při poruchách trávení. A nejen to umí jeřabina. Bez přidání dalšího koření.

složení: voda, med, sušený květ a čerstvý plod jeřabiny, kvasinky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Včelařím jinak. Jak? Jak mě naučil pan PaedDr. Vladimír Slanař. Med zpracovávám s největší pečlivostí. Medoviny vyrábím postaru. Podle receptur paní Mgr. Evy Slanařové. Vlastní med, koření, voda, kvasnice. Prostě bez chemie, cukru, lihu, aromat a barviv, bez vaření, za studena. Smícháš to, zkvasíš to, stočíš to, piješ to... Chutná to!

Vypadá to jednoduše. Ale celé je to na delší vyprávění.

Radomír Dvořák, Včelařství & medovinařství