Kód: 118 | Značka: Medoviny Dvořák

Medoviny Dvořák - Medovina Chmelová 0,5l

235 Kč 194,21 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)
Vyrobena podle vlastní receptury. Každá medovina nemusí být jen sladká... V koření převládá skořice, hřebíček, navíc obsahuje větší množství chmele. Současná šarže je čtyřletá medovina - cuvéé ze dvou chmelových medovin. První s hlávkovým sušeným chmelem odrůdy CZ Žatecký poloraný červeňák a druhá s upraveným chmelem odrůdy US Simcoe.
Momentálně nabízená šarže má 14,0 % alkoholu. 
Kategorie: Medoviny
Kategorizace: Metheglin
Typ Medoviny: Kořeněné a bylinné
Druh Medoviny: Kořeněné a bylinné
Typ Obalu: Láhev
Země Původu: Česká Republika
Výrobce: Medoviny Dvořák
Obsah Alkoholu: 14%
Objem: 0,5l
Složení: voda, med, směs koření, hlávkový chmel - poloraný červeňák, upravený chmel US Simcoe, kvasinky
Cena za 1L: 470Kč

Medovina chmelová

Vyrobena podle vlastní receptury. Každá medovina nemusí být jen sladká... V koření převládá skořice, hřebíček, navíc obsahuje větší množství chmele. Současná šarže je čtyřletá medovina - cuvéé ze dvou chmelových medovin. První s hlávkovým sušeným chmelem odrůdy CZ Žatecký poloraný červeňák a druhá s upraveným chmelem odrůdy US Simcoe. Výrazně hořká, a přitom aromatická po obou druzích chmele s ovocným nádechem. ŽPČ pěstuji sám na zahradě v bio kvalitě. Chmelení obou medovin jsem provedl nadvakrát. První při hlavním kvašení a druhou várku chmele jsem do kvasu přidal po dvou měsících od založení. Medovou chuť nové chmelové medoviny doprovází příjemná chuť skořice, výrazně ovocná chuť zámořského chmele, propojená s aroma našeho jedinečného žateckého chmelu, kterou uzavírá hořký dozvuk kombinace obou chmelů. Mezi medovinami je chmelová medovina tak trochu výjimečným nápojem. Podává se chlazená. Ideální nápoj k posezení pod střechou zahradní pergoly, které začíná odpoledne, pokračuje večer a končí s přicházející nocí... Vhodná také jako aperitiv. Momentálně nabízená šarže má 14,0 % alkoholu. 

 

Složení: voda, med, směs koření, hlávkový chmel - poloraný červeňák, upravený chmel US Simcoe, kvasinky

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Včelařím jinak. Jak? Jak mě naučil pan PaedDr. Vladimír Slanař. Med zpracovávám s největší pečlivostí. Medoviny vyrábím postaru. Podle receptur paní Mgr. Evy Slanařové. Vlastní med, koření, voda, kvasnice. Prostě bez chemie, cukru, lihu, aromat a barviv, bez vaření, za studena. Smícháš to, zkvasíš to, stočíš to, piješ to... Chutná to!

Vypadá to jednoduše. Ale celé je to na delší vyprávění.

Radomír Dvořák, Včelařství & medovinařství