Medovina lipová
Na našem novém stanovišti poblíž zříceniny hradu Týřova, nad údolím Oupořského potoka, při hranici Národní přírodní rezervace Týřov, nám včely jako první nanosily lipový med. Část snůšky lipového medu jsme si odložili stranou a vyrobili z něj přírodní medovinu bez přidání koření a bylin. To aroma lipového medu tam je. Limitovaná šarže má obsah alkoholu 13,0 %. Další výroba je závislá na snůšce čistého lipového medu.
Složení: voda, med, kvasinky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Včelařím jinak. Jak? Jak mě naučil pan PaedDr. Vladimír Slanař. Med zpracovávám s největší pečlivostí. Medoviny vyrábím postaru. Podle receptur paní Mgr. Evy Slanařové. Vlastní med, koření, voda, kvasnice. Prostě bez chemie, cukru, lihu, aromat a barviv, bez vaření, za studena. Smícháš to, zkvasíš to, stočíš to, piješ to... Chutná to!
Vypadá to jednoduše. Ale celé je to na delší vyprávění.
Radomír Dvořák, Včelařství & medovinařství