Medovina sváteční
Vyráběna podle převzaté receptury. Tradiční, klasická medovina. Tuto medovinu vyrábím v největším objemu, a kromě lahvované prodáváme stáčenou sami na trzích a jarmarcích nebo ji stáčím pro obchodníky. Díky použitému koření (převládá skořice, hřebíček, vanilka, badyán - tj. perníkové koření) je vhodná k ohřevu. Současná šarže má 12,0 % alkoholu.
Složení: voda, med, směs koření, kvasinky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Včelařím jinak. Jak? Jak mě naučil pan PaedDr. Vladimír Slanař. Med zpracovávám s největší pečlivostí. Medoviny vyrábím postaru. Podle receptur paní Mgr. Evy Slanařové. Vlastní med, koření, voda, kvasnice. Prostě bez chemie, cukru, lihu, aromat a barviv, bez vaření, za studena. Smícháš to, zkvasíš to, stočíš to, piješ to... Chutná to!
Vypadá to jednoduše. Ale celé je to na delší vyprávění.
Radomír Dvořák, Včelařství & medovinařství