Tato medovina – medové víno bylo vyrobeno z vysoce kvalitního medu studenou cestou. Alkohol v něm vzniká přírodním vinným kvašením. Medovina – medové víno si tedy zachovává všechny blahodárné vlastnosti medu.
Medovina s chilli – medové víno zraje společně s dubovým dřívím, které zvýrazňuje medovou chuť i dodává zlatavou barvu.
Po dobu zrání se v této medovině navíc dlouhou dobu maceruje Medovina s chilli – medové víno zraje společně s dubovým dřívím, bohatá směs koření (hřebíček, skořice, .....) Koření dodává medovině zajímavou a plnou chuť i aroma a lehce zbarvuje nápoj dohněda.
Nejdůležitější složkou je však chilli. Chilli se v sudu maceruje v konečné fázi zrání. Obohacuje tak toto medové víno o charakteristikou chuť i aroma.
Medové víno s chilli má příjemnou vůni po koření a jemnou pálivou chuť po chilli.
Tato medovina - medové víno se dá pít vychlazené, nebo při pokojové teplotě, ale mnohem zajímavější, hlavně v chladném období, je ohřáté na cca 40°C - 50°C s plátkem pomeranče.
Lidé si medové víno s chilli oblíbili hlavně na podzim a v zimě, kdy její vůně a podmanivé aroma navodí příjemné pocity tepla domova a pohody.
Složení: voda, med, extrakt z chilli, směs bylin a koření, kvasinky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Naše medovina je čistá, přírodní bez látek určených k aromatizaci. Je vyráběná podle tradiční receptury z medu našich vče