Medovina rytířská
Vyráběna podle převzaté receptury. Jemná a sladká medovina. Připomíná intenzivní sladká bílá vína ze Středozemí. Nejvýraznějším kořením je zázvor a kurkuma. Servíruje se dobře vychlazená. Přírodní sladké kořeněné medové víno. Tuto medovinu znají všichni opravdoví fechtýři a samozřejmě také jejich fraucimor. Současná šarže má 11,5 % alkoholu.
Složení: voda, med, směs koření, kvasinky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Včelařím jinak. Jak? Jak mě naučil pan PaedDr. Vladimír Slanař. Med zpracovávám s největší pečlivostí. Medoviny vyrábím postaru. Podle receptur paní Mgr. Evy Slanařové. Vlastní med, koření, voda, kvasnice. Prostě bez chemie, cukru, lihu, aromat a barviv, bez vaření, za studena. Smícháš to, zkvasíš to, stočíš to, piješ to... Chutná to!
Vypadá to jednoduše. Ale celé je to na delší vyprávění.
Radomír Dvořák, Včelařství & medovinařství