Medovina slunečnicová
Typickým znakem slunečnicového medu je aroma květů a plodů citrusů a mírně navinulá chuť. Zkusili jsme z tohoto medu osvěžující chuti vyrobit přírodní medovinu. Svým vzhledem tato medovina před filtrací připomínala pomerančový džus. Při lahvování si zachovala oranžový odstín a nádech citrusového aroma. Limitovaná šarže má obsah alkoholu 12,5 %. První a pravděpodobně poslední šarže, neboť se slunečnice v naše okolí přestává pěstovat.
Složení: voda, slunečnicový med, kvasinky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Včelařím jinak. Jak? Jak mě naučil pan PaedDr. Vladimír Slanař. Med zpracovávám s největší pečlivostí. Medoviny vyrábím postaru. Podle receptur paní Mgr. Evy Slanařové. Vlastní med, koření, voda, kvasnice. Prostě bez chemie, cukru, lihu, aromat a barviv, bez vaření, za studena. Smícháš to, zkvasíš to, stočíš to, piješ to... Chutná to!
Vypadá to jednoduše. Ale celé je to na delší vyprávění.
Radomír Dvořák, Včelařství & medovinařství