Gorm je sladká, plná a komplexní medovina. I přes silnější aroma a těžší tóny má lehkou kyselinku a lehkou hořkost, která ji charakterizuje, stejně jako její intenzivní medová sladkost.Jablka dodávají medovině kyselost a vytvářejí jemnou rovnováhu silnému pozdně letnímu medu. Rostlina quan dává lehce pikantní dochuť, která se drží na patře.
Složení: voda, dánský med, jablka, andělika, kvasinky, obsahuje siřičitany
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Mjødgård je minipivovar, který se specializuje na vaření medoviny. Máme pivovar v Dalby, na hranici mezi obcí Stevns a Faxe. Náš pivovar je vyzdoben v historickém prostředí, v jedné ze starých likérových hal Heering. Pivovar založil Odd Castmar v roce 2008 v Djurslandu. V lednu 2018 jsem (Thomas Priiskorn) převzal Mjødgård a dnes jsem vlastníkem a sládkem Mjødgårdu.
V souvislosti se změnou vlastníka se pivovar přestěhoval na východní Zéland, nejprve se sídlem ve Stevns a po 15 měsících tam jsme jej přestěhovali do Dalby do nějakých větších prostor. Odtud se dodnes vaří naše gurmánská medovina. Celá myšlenka a vize Mjødgård je vařit medovinu té nejvyšší kvality. Chceme vařit gurmánskou medovinu a vidíme se jako součást nové severské kuchyně. Pivovar pracuje s autentickým a tradičním přístupem k vaření piva, který se používá již od doby Vikingů a pravděpodobně ještě dále. Můžete si přečíst mnohem více o našich vizích, surovinách atd. v základních nabídkách.