Kód: 547 | Značka: Mjødgard

Mjodgard - Medovina "Skovmjød" ovocná 0,35l

335 Kč 276,86 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)

Kyselost lesních plodů tvoří v této medovině příjemný protipól k sladkému medu.  Má bohatý základ bobulovin, s lehkou chutí dubu. Jemná dlouhá dochuť ovocné chuti. Všechno dobré z dánských lesů se sešlo v jedné medovině. Medovina, kde dominovala chuť lesních plodů a kyselost bobulí, díky čemuž tato medovina nejvíce vyniká od ostatních várek.

Kategorie: Medoviny
Kategorizace: Metheglin
Typ Medoviny: Ochucené
Druh Medoviny: Ovocné
Typ Obalu: Láhev
Země Původu: Dánsko
Výrobce: Mjødgard
Obsah Alkoholu: 14,5%
Objem: 0,35l
Složení: voda, dánský med, borůvky, černý rybíz, červený rybíz, lesní jahody, kvasinky, obsahuje siřičitany
Cena za 1L: 957kč

Kyselost lesních plodů tvoří v této medovině příjemný protipól k sladkému medu.  Má bohatý základ bobulovin, s lehkou chutí dubu. Jemná dlouhá dochuť ovocné chuti. Všechno dobré z dánských lesů se sešlo v jedné medovině. Medovina, kde dominovala chuť lesních plodů a kyselost bobulí, díky čemuž tato medovina nejvíce vyniká od ostatních várek.

 

Složení: voda, dánský med, borůvky, černý rybíz, červený rybíz, lesní jahody, kvasinky, obsahuje siřičitany

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

 

Mjødgård je minipivovar, který se specializuje na vaření medoviny. Máme pivovar v Dalby, na hranici mezi obcí Stevns a Faxe. Náš pivovar je vyzdoben v historickém prostředí, v jedné ze starých likérových hal Heering. Pivovar založil Odd Castmar v roce 2008 v Djurslandu. V lednu 2018 jsem (Thomas Priiskorn) převzal Mjødgård a dnes jsem vlastníkem a sládkem Mjødgårdu.

V souvislosti se změnou vlastníka se pivovar přestěhoval na východní Zéland, nejprve se sídlem ve Stevns a po 15 měsících tam jsme jej přestěhovali do Dalby do nějakých větších prostor. Odtud se dodnes vaří naše gurmánská medovina. Celá myšlenka a vize Mjødgård je vařit medovinu té nejvyšší kvality. Chceme vařit gurmánskou medovinu a vidíme se jako součást nové severské kuchyně. Pivovar pracuje s autentickým a tradičním přístupem k vaření piva, který se používá již od doby Vikingů a pravděpodobně ještě dále. Můžete si přečíst mnohem více o našich vizích, surovinách atd. v základních nabídkách.