Medoviny

Medovina je lahodný  alkoholický nápoj vyrobený ze zkvašeného medového roztoku působením kvasinek. Medovina  odjakživa vznikala přirozeným procesem bez lidského přičinění, a když jí človek okusil, začal se pokoušet tento proces napodobovat.

Zajímá Vás medovina, její výroba, obsah alkoholu a její druhy? Medovinu lze vyrobit zcela přírodní cestou, ale i za pomoci přidaných látek. Nejčastěji má medovina 10-14% alkoholu, může však mít i více i méně. Každý výrobce má svůj speciální recept i proces výroby. Nedá se tedy řict, která medovina je nejlepší, neb kolik je lidí na světě, tolik druhů je té nejlepší medoviny :-)

 

Druhy Medovin:

Braggot - Medovina, známá též pod názvy bracket či brackett a její výroba, předznamenala vynález pravého "Ale". Původně se vyráběla z medu a chmele, později z medu a sladu  s chmelem i bez něj.

Cyser - Zkvašený jablečný mošt, možná předchůdce cideru.

Hydromel - Velmi lehká, nízkoalkoholická medovina.

Melomel - Medovina vyrobená z medu a různých druhu ovoce.

Metheglin - Medovina z medu a ruzných druhů koření.