Medoviny
Medovina je lahodný alkoholický nápoj vyrobený ze zkvašeného medového roztoku působením kvasinek. Medovina odjakživa vznikala přirozeným procesem bez lidského přičinění, a když jí človek okusil, začal se pokoušet tento proces napodobovat.
Zajímá Vás medovina, její výroba, obsah alkoholu a její druhy? Medovinu lze vyrobit zcela přírodní cestou, ale i za pomoci přidaných látek. Nejčastěji má medovina 10-14% alkoholu, může však mít i více i méně. Každý výrobce má svůj speciální recept i proces výroby. Nedá se tedy řict, která medovina je nejlepší, neb kolik je lidí na světě, tolik druhů je té nejlepší medoviny :-)
Druhy Medovin:
Braggot - Medovina, známá též pod názvy bracket či brackett a její výroba, předznamenala vynález pravého "Ale". Původně se vyráběla z medu a chmele, později z medu a sladu s chmelem i bez něj.
Cyser - Zkvašený jablečný mošt, možná předchůdce cideru.
Hydromel - Velmi lehká, nízkoalkoholická medovina.
Melomel - Medovina vyrobená z medu a různých druhu ovoce.
Metheglin - Medovina z medu a ruzných druhů koření.
Nejprodávanější

Včelovina Original je medovina s výraznou medovou chutí, vyrobená podle originální smolenické receptury z těch nejvybranějších druhů slovenského medu.

Oak Aged – je velice suchá medovina, která zraje společně s dubovým dřívím, jež zvýrazňuje medovou chuť a dodává zlatavou barvu. Po dobu zrání se v kořeněné medovině...

Blutadler, neboli Krvavý orel, je suchá medovina, která vzniká macerací třešní v medovině z lučního medu.

Originální konopná medovina Wikinger z oblasti poblíž Haitabu.

Včelovina Original je medovina s výraznou medovou chutí, vyrobená podle originální smolenické receptury z těch nejvybranějších druhů slovenského medu.

Včelovina Barrique je medovina vyrobená podle originální receptury ze tří druhů slovenského medu. V slovenských barikových sudech z Banské Štiavnice zrála více než 36 měsíců.

"V" je výroční medovina - vyrobená bez vody, pouze s použitím medu a šťávy z norských bobulí a ovoce. Zrála 8 měsíců v sudech po bourbonu s pravou madagaskarskou vanilkou.

Kyselost lesních plodů tvoří v této medovině příjemný protipól k sladkému medu. Má bohatý základ bobulovin, s lehkou chutí dubu. Jemná dlouhá dochuť ovocné chuti. Všechno...